Nieuws

23 October 2016

Toesj H1 wint ook derde wedstrijd

Na een goede seizoensstart met twee overwinningen stond H1 vandaag tegenover Pegasus H5. De eerste topper van het seizoen aangezien ook Pegasus H5 nog maar twee sets had verloren.
Door afwezigheid van Mark Brienen werd gestart in een 4-2 systeem met spelverdeler Ivo Brouwers op buiten. Toesj H1 begon daardoor erg zenuwachtig en stond snel 0-4 achter. Langzaam kwam Toesj H1 in de wedstrijd. Beide teams liepen gelijk op richting de 20 punten. Door een paar rake klappen van Mark Jansen werd uiteindelijk de set in het voordeel van Toesj H1 beslist (25-21).
Ook de tweede set ging lange tijd gelijk op. Op midden kwam Pegasus H5 een aantal keer mooi door, maar Roy Uijting had de verdediging goed onder controle. Ook deze set werd met 25-21 in het voordeel van Toesj H1 afgerond. Met een comfortabele 2-0 voorsprong ging Toesj H1 de altijd lastige derde set in. Spannend werd deze set alleen geen moment. Spelverdelers Wouter Steenvoorden en Ivo Brouwers konden de set-ups goed wegleggen op midden en buiten, waar Stefan Roskam, Maarten van Huemen en Ference Verstappen gretig gebruik van maakten. De set werd uiteindelijk eenvoudig met 25-15 gewonnen. Eind van de set kon Job Aarns nog zijn debuut maken voor H1.
In de vierde set was het verzet van Pegasus H5 wel gestaakt. Door onder andere een zeer sterke servicereeks van Ference Verstappen liep Toesj H1 snel uit naar een comfortabele voorsprong van 23-8. Memorabel was het killerblock van de 17-jarige Floris de Bruijn op midden. Door wat kleine fouten van Toesj H1 kwam Pegasus H5 nog iets dichterbij, maar het gat was te groot om nog te overbruggen. Toesj H1 won de vierde set en daarmee was de 4-0 overwinning een feit.