Nieuws

4 November 2016

5 wedstrijden ongeslagen!

Donderdagavond heeft H1 met 3-2 gewonnen van Evoba.

Omdat Stefan nog altijd op vakantie is moesten we de hulp inschakelen van Joris te Dorsthorst. Vorig jaar heeft hij natuurlijk al bij ons gespeeld, maar is als student naar Eindhoven vertrokken om daar te gaan ballen bij Hajraa. Maarten van Heumen werd op de positie gezet van Stefan, waardoor Joris gewoon op zijn eigen plek kon spelen als buiten.

De eerste set begonnen wij erg sterk. We hadden een goede servicedruk waardoor zij de pass niet onder controle kregen. Weinig rally’s, maar de rally’s die er waren hebben wij zonder problemen af kunnen maken. Het bekende euvel in Ederveen, de lage zaal, heeft ons geen parten gespeeld in deze wedstrijd. Sterker nog, de thuisspelende ploeg had nog meer moeite met de plafondhoogte dan wijzelf. De set is geëindigd in 9-25. Langzamerhand werd de bank steeds voller dankzij het 3-tallig publiek dat ons kwam aanmoedigen. In de tweede set kreeg Evoba dankzij de diagonaal iets meer grip op de wedstrijd. De pass werd langzamerhand beter, maar nog steeds overheerste onze servicedruk waardoor we de set konden afmaken met 14-25. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Toch veranderde iets in onze mindset. De derde set begonnen we met een voorsprong, maar de tegenstander kreeg de pass steeds meer onder controle. Dit resulteerde in meer rally’s en een sterkere aanval bij de tegenstander. In de rally’s kwamen wij niet goed uit de verf, zowel blokkerend als passend. Hierdoor kreeg Evoba al snel de voorsprong. Elke keer wanneer je dan gelijk stond, liep Evoba weer uit. Hoe dichter bij de 25, des te angstiger wij gingen spelen. Uiteindelijk verloren we de set met 25-21. Er moest iets veranderen.. maar ook de vierde set begonnen we vrij angstig. Doordat zij meer vertrouwen kregen begon bij ons zowel de pass als de aanval te wankelen. De pass kwam niet altijd bij de spelverdeler en in de aanval zat zo nu en dan te weinig overtuiging. Ook deze set verloren we met 25-21. Onze eerste 5e set van het seizoen en ook de eerste wedstrijd waarin we onder druk kwamen te staan. Alle laatste energie werd bij elkaar geraapt, de knoppen in ons hoofd werden omgedraaid en met vol goede moed zijn we het veld in gestapt. We begonnen sterk, we kregen steeds meer vertrouwen en dat zorgde voor een voorsprong van 4 punten. Met 4-8 zijn we van helft gewisseld. We mochten dit niet meer weggeven, en dat deden we ook niet. De vijfde set eindigde in 11-15. Teleurstelling alom, en jammer van de twee weggegeven punten, maar de kippetjes en de gezelligheid na de wedstrijd maakte vrijwel alles goed. Ook na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen, mede dankzij Joris! Op naar de volgende.