Nieuws

4 December 2016

Toesj wint topper tegen Scylla met 4-0

Dit weekend stond voor Heren 1 (4e) de topper tegen Scylla (3e) op het programma. Met winst konden de mannen zich definitief nestelen in de top van de 1e klasse.

Toesj begon frivool aan de wedstrijd. Goede passes werden opgevolgd door zuivere set-ups, die vooral door Maarten van Heumen met militaire precisie op de grond werden geslagen. Scylla had zichtbaar moeite om het niveau van Toesj bij te benen waardoor Toesj kon uitlopen naar een comfortabele voorsprong van 10-20. Het gemak waarmee Toesj stond te spelen was deze set duidelijk zichtbaar op de middenpositie. De verdediging van Scylla was dan ook de laatste 3 punten volledig kansloos op de middenaanval van Stefan Roskam. Met twee weggelegde ballen achter het blok en één aanval via het blok werd de set eenvoudig met 11-25 door Toesj gewonnen.

Even leek het er in de tweede set op dat de mannen van Toesj de sinterklaasgedachte iets teveel omarmde. Er werden genereus cadeautjes aan Scylla gegeven door onzorgvuldige passes en een inzakkende aanval. Toch wist Toesj lange tijd in punten mee te lopen met Scylla. Vooral door enkele kunstige reddingen van Roy Uijting in het achterveld (15-15). Door enkele ongelukkig vallende ballen wist Scylla aan het eind van de set opeens uit te lopen naar 23-18. Een deceptie in deze tweede set leek in de maak, maar net als vorige week toonde Toesj wederom veerkracht. Na twee kneiterharde aanvallen wisten de mannen de sfeer en het spel volledig in hun voordeel te kantelen. De achterstand werd op verrassend eenvoudige wijze ongedaan gemaakt en na twee setpoints werd de tweede set alsnog in het voordeel van Toesj beslecht (25-27).

In de derde set was het spel van Toesj weer zoals in de eerste set. Wouter Steenvoorden begon met een ijzersterke servicereeks waar Scylla geen antwoord op had (0-8). Heren 1 begon daardoor zichtbaar plezier te krijgen in de wedstrijd. Het leek er zelfs op alsof Toesj het thuisspelende team was! Buitenaanvallen werden afgewisseld met omlopen en middenaanvallen, terwijl ook driemeterballen eenvoudig werden afgemaakt. De blokverdediging van Scylla wist niet hoe ze hier op moesten anticiperen. De set werd uiteindelijk door Toesj gewonnen met 13-25. In de vierde set werd dit niveau gewoon voortgezet en liep Toesj snel uit naar een ruime voorsprong van 12-23. Aan het eind van de set kwam er wat gemakzucht in het spel van Toesj. Scylla kon daardoor vijf punten achtereen pakken, maar dit kon hun wedstrijd niet meer redden (17-25)

Met deze comfortabele overwinning pakt H1 de 2e plaats in de 1e klasse, met een mooi uitzicht op de koppositie. Volgende week speelt Toesj H1 om 15 uur thuis tegen nummer 8 Heyendaal. Het weekend wordt door het team vervolgens gezamenlijk afgesloten bij de Eredivisietopper Orion-Lycurgus waar trainer Joris Marcelis speelt.