Nieuws

12 December 2016

Toesj H1 heeft geen kind aan Heyendaal

Na de euforie over de topper tegen Scylla stond voor Toesj dit weekend de thuiswedstrijd tegen nr. 9 Heyendaal op het programma. Een wedstrijd waar je eigenlijk alleen maar punten kan verliezen. Toesj kon de goede vorm van de afgelopen weken ook in deze wedstrijd meenemen. Sterker nog: Toesj speelde bij vlagen het beste spel van het seizoen. Er werd dan ook eenvoudig gewonnen met 4-0. Aangezien naaste concurrenten Excelsior en TIVOC beiden een punt lieten liggen deed Toesj H1 goede zaken in de top van de eerste klasse.

Waarschijnlijk waren de mannen van Toesj vergeten dat de wedstrijd deze week al om 15 uur begon. Heyendaal pakte de eerste punten alsof Toesj niet was komen opdagen! Snel werd dit echter gecorrigeerd met enkele rake klappen via buiten. Op midden leek het bordje spaghetti voorafgaand aan de wedstrijd Ference Verstappen goed te hebben gedaan. Vol energie en overgave volgde aanval naar aanval. Geen vermoeidheid bij deze oude rot te bespeuren. Het blok van Heyendaal wist hier dan ook geen antwoord op waardoor Ference er rustig op los kon scoren. Toesj won de eerste set zonder problemen met 25-15.

De tweede set is dit seizoen al vaak moeilijk gebleken voor Toesj. Wederom waren de eerste punten voor Heyendaal wat de studenten het idee gaf dat er toch wat te halen viel. De aanval begon wat te lopen waardoor het blok van Toesj flink werd uitgetest. Nadat beide teams de eerste 10 punten redelijk gelijk op gingen trapte Toesj het gaspedaal in. Wouter Steenvoorden kon zonder probleem kiezen welke aanvaller hij wilde bedienen. Het is alleen moeilijk kiezen als alle aanvallers zonder problemen de ballen weten af te maken. Heyendaal bleek dit niveau verdedigend niet te kunnen bijhouden. Toesj won ook deze set uiteindelijk vrij gemakkelijk met 25-17.

In de derde set wist Toesj dat de 5 punten binnen handbereik waren. Er lag veel rust in het spel van Toesj waardoor het er erg eenvoudig uitzag. Niets was minder waar, want Heyendaal had duidelijk moeite met het brengen van de pass en met de blokverdediging. Geen problemen voor Toesj om deze set met 25-15 binnen te hengelen.

In de vierde set was de berusting bij Heyendaal duidelijk zichtbaar. Toesj had geen probleem om snel uit te lopen naar een comfortabele voorsprong die zij vervolgens niet meer weggaven. Even leek het dat Toesj de tegenstander onder de magische 10 punten kon houden, maar door verlies van concentratie werden op het eind van de set de punten te eenvoudig weggegeven. Voor de setwinst (25-13) maakte dit niets meer uit.

Aanstaande vrijdag (16-12) staat de uitwedstrijd tegen Renswoude gepland. Door het late tijdstip van 21:30 is dit op voorhand geen eenvoudige laatste wedstrijd van 2016 voor de mannen van Toesj.