18 January 2017

Engels weekend voor Toesj H1

Na de gewonnen topper tegen TiVoC staan in het tweede weekend twee uitwedstrijden gepland tegen WAHO en Lienden. Een pittig ‘Engels’ weekend waarin Toesj ook nog eens voor het eerst dit seizoen de koppositie in de 1e klasse H kon veroveren.
WAHO HS1 – Toesj HS1
Vol zelfvertrouwen ging Toesj vrijdagavond naar Wageningen. Dit was vanaf het eerste fluitsignaal echter volledig verdwenen. Al vrij snel ontstond door sterk aanvalsspel van WAHO een behoorlijke achterstand van 9-5. Het blok van Toesj had hier geen antwoord op, waardoor ook de verdediging de pass niet goed bij de spelverdeler kon brengen. Dat de scheidsrechter in deze fase door enkele onfortuinlijke beslissingen een stempel wist te drukken op de set hielp Toesj niet om in de wedstrijd te komen. Door een sterke servicereeks van de nummer 5 wist WAHO snel verder uit te lopen naar een onoverbrugbare 23-9 voorsprong. Dit was een wake-up call voor de mannen van Toesj. Ondanks dat de eerste set verloren ging met 25-13 wist Toesj nog een paar goede laatste punten te spelen.

Deze laatste punten van de eerste set waren een goede voorspeller voor het vervolg van de wedstrijd. Met name omdat Toesj minder eigen fouten begon te maken gingen beide teams in de tweede set lange tijd gelijk op (14-15). Dit gaf Toesj de noodzakelijke tijd om steeds beter in het spel te komen. Met name had Stefan Roskam op de middenpositie aanvallend en blokkerend de middenaanvaller van WAHO goed onder controle. Met een eindspurt op het eind werd de set door Toesj met 19-25 gewonnen.

In de derde set had Toesj volledig grip op de wedstrijd. De middenaanval bleef effectief en Mark Jansen wist op de buitenaanval een vrijwel 100% score te realiseren. Toesj liep dan ook snel uit naar een comfortabele voorsprong van 8-16. De nummer 5 van WAHO wist nog enkele malen goed door te komen, maar dit mocht niet meer baten. De set werd eenvoudig door Toesj gewonnen met 12-25. De vierde set was vergelijkbaar met de derde. Toesj kwam lange tijd geen moment in de problemen en wist een voorsprong op te bouwen van 18-23. Door een aantal onfortuinlijk vallende ballen wist WAHO nog terug te komen tot 23-24. Toesj liet zich echter niet meer gek maken en pakte de laatste set met 23-25. Met deze overwinning wist Toesj, voor in ieder geval 15 uur, de koppositie in de 1e klasse te pakken.

Lienden HS1 – Toesj HS1
Maandagavond waren de mannen alweer van de partij. Op naar Lienden om de op zaterdag aan Excelsior afgestane koppositie weer terug te veroveren. Om gelijk een lang verhaal maar kort te maken hadden de mannen van Toesj geen kind aan Lienden. Er werd een eenvoudige overwinning geboekt (4-0). De koppositie is in dit geval weer in bezit van Toesj H1.