Nieuws

6 February 2017

Toesj H1 laat Excelsior één punt inlopen

‘De kraker van het seizoen’. Zo werd de wedstrijd tussen Toesj H1 en Excelsior H1 door beide teams aangekondigd. Met een verschil van vier punten in het voordeel van Toesj voorafgaand aan de wedstrijd konden beide teams vandaag een belangrijke slag maken. Aan het publiek lag het in ieder geval niet. En spannend werd het zeker!

Met een tribune vol luidruchtige Toesj-fans werd Excelsior in de beginfase overdonderd. Toesj wist Excelsior goed onder druk te zetten met de service, waardoor Excelsior veel moeite had met het brengen van de pass. Toesj liep dan ook vrij makkelijk uit naar een voorsprong van 12-15. Excelsior kwam langzamerhand beter in hun spel. Aanvallend maakten zij het libero Roy Uiting niet gemakkelijk, maar zoals altijd zat hij overal. Op 21-22 kwam Stefan Roskam op service. Met twee sterke services wist hij Toesj op setpoint te brengen en met een ‘lucky’ service via het net werd de eerste set gepakt (21-25).
Met één set in de broekzak wist Toesj dat zij de koppositie vandaag niet aan Excelsior hoefden af te staan. Dit had in de tweede set echter geen invloed op het spel. Ook in deze set werd Excelsior vanaf het begin door de service onder druk gezet. Met mooi gevarieerd spel op diagonaal en buiten door het duo Mark Brienen en Mark Jansen wist Toesj een mooie voorsprong op te bouwen. Excelsior worstelde zichtbaar met het spel van Toesj en kon enkel bij vlagen sterke punten scoren op diagonaal. Desondanks bleven de mannen van Toesj ‘clean’ spelen. Juist door enkele sterke aanvallende series kon Toesj het verschil maken en won de tweede set (20-25).

Beide teams deden halverwege de wedstrijd weinig voor elkaar onder. Met een geflatteerde 0-2 voorsprong ging Toesj dan ook de derde set in. Excelsior wist dat het seizoen van deze derde set afhing en wist dit direct tot daden om te zetten. De middenpositie werd opeens goed bereikt, waardoor dit goed met de diagonaal kon worden afgewisseld. Het blok van Toesj had direct moeite om hierop in te spelen, waardoor Excelsior eenvoudig kon uitlopen naar een 15-10 voorsprong. Met een goede servicereeks van Mark Brienen kon Toesj de aansluiting nog heel even vinden (21-19), maar moesten ze de derde set alsnog aan Excelsior laten (25-21).
Ondanks het bemoedigde getoeter en gejoel van het publiek kon Toesj in de vierde set niet meer terug in het eigen spel komen. Met name verdedigend liep Toesj achter de feiten aan, waardoor de mannen al snel tegen een ruime achterstand aankeken (11-4). De mannen deden alles wat bij machte lag om aan te haken bij Excelsior maar dit mocht niet baten. Excelsior won eenvoudig de vierde set met 25-17.

Inmiddels was het al na half 12 en moest een beslissende vijfde set worden gespeeld. Toesj bleek ook nu over veel veerkracht te beschikken. De laatste set leek door een sterke servicereeks vrij eenvoudig in het voordeel van Toesj te worden beslecht (3-9). Maar na het wisselen van kant sloeg te spanning toe. Met een sterke servicereeks van Excelsior en eigen fouten van Toesj werd een gelijke stand uit het vuur gesleept. Toesj wist hier niet meer van te herstellen en verloor alsnog deze set met 15-13 en daarmee de wedstrijd.

Ondanks dat Toesj de wedstrijd verloor, wordt de koppositie gehandhaafd met drie punten voorsprong. Nog 8 wedstrijden te gaan…

NB. Wat een geweldig publiek! En wat een wedstrijd! Mede dankzij jullie hebben wij toch even twee punten weten mee te nemen uit Rhenen. Wij vinden het fantastisch dat alle leden van Toesj zo mee leven met onze weg naar hopelijk een mooi seizoenseinde. Dank jullie wel! We zien jullie weer bij de wedstrijd tegen Evoba!!