Nieuws

9 April 2017

Renswoude stelt kampioenschap Toesj twee weken uit

In een met supporters volgepakte zaal kon Toesj H1 afgelopen zaterdag een eerste gooi doen naar het kampioenschap in de eerste klasse. Met 6 punten voorsprong op Excelsior was alleen een 4-0 winst voldoende om met zekerheid het kampioenschap te vieren. De tegenstander, Renswoude, is echter eerder dit seizoen al een lastig team gebleken.

De mannen van Toesj hadden zichtbaar last van de druk die op de wedstrijd stond. Beide teams waren vanaf het begin daardoor flink aan elkaar gewaagd. Renswoude kwam zeer sterk door via hun diagonaal. Toesj kon via Maarten van Heumen daar een paar slimme ballen langs de lijn tegenover zetten. Toesj had vooral last van het feit dat de normaal gesproken zo sterke service totaal niet uit de verf kwam. Hierdoor kon Toesj geen side-out maken, terwijl de tegenstander hier wel toe in staat was. Renswoude kon dan ook punt voor punt de voorsprong uitbouwen naar 17-22. Toesj kon aan het eind nog even terugkomen, maar Renswoude wist het kampioensfeest van Toesj al in de eerste set uit te stellen (22-25).

In de tweede set was voor de mannen alle druk verdwenen. De aanvallers wisten opeens de set-ups van de sterk spelende Ivo Brouwers sterk af te ronden. Het verzet van Renswoude was daardoor compleet verdwenen. Toesj pakte direct een comfortabele voorsprong en wist die niet meer weg te geven (25-10). Ook de derde set was Toesj oppermachtig (25-11).

In een sfeervolle zaal begon Toesj ook de laatste set sterk. De mannen genoten zichtbaar van de ambiance die het publiek wist neer te zetten. Lange tijd leek het er op dat ook de vierde set eenvoudig door Toesj werd binnengesleept. Tot Renswoude nog een laatste oprisping tegen het eind van de set wist op te brengen. Sterke aanvallen werden door Renswoude afgewisseld met slim geplaatste ballen. Ook deze week wist libe-Roy Uiting Toesj op de been te houden. Met een 25-19 eindstand wist Toesj alsnog degelijk de set af te ronden.

Met een voorsprong van 5 punten op Excelsior speelt Toesj op 22 april tegen de nummer 3 Pegasus in Nijmegen. Als de mannen minimaal één punt mee naar huis weten te nemen kunnen ze alsnog het zo gewenste feest gaan vieren.

Heren 1 bedankt alle supporters die afgelopen zaterdag voor een fantastische sfeer hebben gezorgd. Helaas ging het broodnodige punt naar Renswoude, maar wij hebben van ieder moment van jullie genoten.