Nieuws

9 October 2016

Seizoensoeverture voor Toesj H1

Een uitgebreid team met nieuwe jonge spelers (Wouter/Mark B) begon het seizoen afgelopen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Lienden. Begeleid door een staf van 4 man (1 scheids en 3 tellers) begon de wedstrijd iets verlaat vanwege de lange 3-2 pot die D1 ervoor gewonnen had.
De 1e set startte voortvarend met veel druk op de tegenstander, mooie aanvallen werden afgewisseld met goede geplaatste ballen, de spelverdeler van Lienden had moeite om het dicht te lopen. Een maar mooie combinaties maar ook nog wat afstemmingsfoutjes met Wouter, de nieuwe spelverdeler, konden makkelijk gepermitteerd worden. De set was snel binnen met 25-14.
Die flow was helemaal verdwenen in het begin van de 2e set. Lienden begon enthousiast en sterk, terwijl Toesj even de kop liet hangen. Door hard werken, veel druk vanaf de buitenkant met de nieuwe kracht Mark B en een attente Stefan op mid werd teruggevochten en ook de 2e set bleef thuis met 25-18.
Beiden ploegen waren aan elkaar gewaagd in de 2e set waar het in het begin wat afwachtend en niet al te mooi volleybal opleverde. Mooie aanvallen van Ference, Maarten en daarna Mark J werden opgevolgd door een mooie serve serie van Mark J. Daarna golfde het spel op en neer met eerst Toesj dat uitliep tot 11-4 en vervolgens Lienden dat weer terugkwam tot 12-8. Na een twijfelpuntje van de verder perfect fluitende Henk en een preek van de coach van Lienden werd het even ‘heet’ waarna Lienden in een time-out vluchtte. Uiteindelijk pakte de thuisploeg toch nog overtuigend de winst met 25-18.
De vierde set moest het bonuspunt gaan betekenen voor de heren van Toesj. Heel mooie aanvallen werden afgewisseld met wat foutjes maar de spirit bij Lienden (uitgezonderd de fanatieke en sportieve coach – met dank voor de hilarische uitspaaken) was op en ook de laatste set werd eenvoudig binnengehaald met 25-15, een verdiende 4-0 overwinning.