Nieuws

23 November 2016

Heren 1 wint lastige uitwedstrijd

Afgelopen zaterdag stond voor H1 de wedstrijd tegen Volvera H2 op het programma. Op papier een eenvoudige wedstrijd tegen een team dat dit seizoen nog maar 2 sets had gewonnen. In sporthal de Omnibus bleek echter het tegendeel. H1 begon de wedstrijd erg sterk door een lange servicereeks van Wouter Steenvoorden en liep snel uit naar 0-9. Het niveau zakte daarna abrupt in. Volvera kon op gelijke hoogte komen en rook kansen om verassend de eerste set te pakken. Na enkele spannende punten gelijk op te gaan kon Toesj door goede aanvallen van Mark Jansen en Mark Brienen toch weer uitlopen. Uiteindelijk werd de set geflatteerd gewonnen met 15-25.
In de tweede set was het wedstrijdritme van H1 opeens volledig verdwenen. Volvera wist de aanvallen goed af te maken terwijl Toesj veel moeite had met het brengen van de pass. H1 liep dan ook continu achter de feiten aan. Volvera wist een comfortabele voorsprong van 18-10 op te bouwen. Om het tij te keren besloot coach Michiel Uijting om de tactiek volledig om te gooien door van systeem te wisselen en met twee spelverdelers te gaan spelen. Dit bleek een cruciale wending in de set. Er kwam meer rust in het spel van Toesj en de aanvallers begonnen langzaam weer door te komen. Volvera bleef echter goed weerstand bieden waardoor de spanning in de set opliep. H1 kon door hard werken uiteindelijk op miraculeuze wijze terugkomen tot een gelijke stand op 24-24. Na setpoints aan beide kanten wisten de heren van Toesj uiteindelijk de set alsnog naar zich toe te trekken met 25-27. Een knap staaltje veerkracht van H1.
Na een dergelijke spannende set is het altijd de vraag hoe de spelers dit meenemen in de rest van de wedstrijd. Al snel bleek dat de mannen van Toesj het goede spel tijdens het eind van de tweede set wisten door te zetten in de derde en uiteindelijk in de vierde set. Deze werden dan ook relatief eenvoudig gewonnen met 17-25 en 14-25. Toesj pakt daarmee weer de tweede plaats achter Excelsior met 6 punten achterstand, maar 2 wedstrijden minder gespeeld.
Op 3 december speelt H1 in Wageningen de topper tegen de huidige nummer 4 Scylla.