Nieuws

11 March 2017

Toesj H1 haalt eenvoudig 5 punten op in Tiel

Doordeweekse wedstrijden zijn traditioneel niet de wedstrijden waar Toesj reikhalzend naar uit kijkt. Van de weinige sets die de goed presterende mannen dit seizoen hebben verloren (tot nu toe 9) was dit namelijk altijd in een doordeweekse wedstrijd. Als we het dan over een doordeweekse uitwedstrijd hebben tegen de nr. 4, het altijd sterk spelende TiVoC H1, dan is opperste concentratie gewenst. Afgelopen dinsdag reisde H1 voor deze wedstrijd af naar Tiel.

Voor alle spelers was het aanvankelijk even zoeken naar de juiste pass en de juiste manier van aanvallen. Hierdoor begon Toesj, zoals al zo vaak dit seizoen, direct met een kleine achterstand op TiVoC. Toesj lijkt zich echter tegenwoordig geen enkel moment druk te maken over dergelijke kleine achterstanden omdat dit door sterke series in de loop van de set meestal wel weer goed wordt gemaakt. Dit keer bleef een dergelijke serie wel erg lang uit. Met een 19-16 voorsprong begon TiVoC wel heel veel zicht te krijgen op setwinst. Dit was voor Toesj genoeg. Door sterke services van Mark Brienen en een ontketende Mark Jansen werd de achterstand omgebogen naar een 20-25 setwinst voor Toesj.

De tegenstand van TiVoC was na deze eerste set gebroken. Zonder zich bovenmatig in te spannen wisten de mannen van Toesj een degelijk niveau neer te zetten en de tweede en derde set eenvoudig naar zich toe te trekken (beiden met 20-25). Voor TiVoC een reden om gedurende deze fase nog twee talentvolle jeugdspelers de kans te geven om ervaring op te doen in de 1e klasse.

De vierde set leek lange tijd een walk-over te worden voor Toesj. Bij een 8-17 voorsprong voor Toesj zaten de mannen al met de gedachten in de bar. De voorsprong werd verder uitgebouwd tot 15-23 toen TiVoC opeens een opleving kreeg. Door een sterke servicereeks viel de pass van Toesj volledig stil, waardoor de aanvalsdruk verdween. Tel daarbij op dat het geluk in deze fase van de wedstrijd volledig aan de zijde van TiVoC was en de spanning in de wedstrijd is opeens helemaal terug. TiVoC kon tot maar liefst 22-24 terugkomen voordat Toesj alsnog een einde aan de wedstrijd maakte. Overall een eenvoudige 0-4 overwinning van Toesj en 5 belangrijke punten in het kampioenschap. Met 4 punten voorsprong blijft Toesj aan kop staan van de 1e klasse. Nog 5 wedstrijden te gaan…