Nieuws

19 March 2017

Toesj zonder problemen langs Volvera

De koploper in de 1e klasse tegen de rode lantaarndrager. Op voorhand lijkt dit een eenvoudige wedstrijd voor de mannen van Toesj, echter met de uitwedstrijd in Arnhem-zuid in het achterhoofd was er bij Toesj geen sprake van onderschatting.

Toesj begon frivool aan de wedstrijd. Volvera werd goed onder druk gezet met de service en had veel problemen om de pass bij de spelverdeler te brengen. De ballen die terugkwamen op de helft van Toesj werden vooral via de middenaanvallers Floris de Bruyn en Stefan Roskam direct weer op de grond gelegd. Toesj won de eerste set dan ook eenvoudig met 25-14.

De eerste set was exemplarisch voor de rest van de wedstrijd. Sterker nog, in de tweede en derde set werd Toesj alsmaar sterker. Spelverdeler Wouter Steenvoorden zorgde voor veel diversiteit in de aanval waardoor het blok van Volvera steeds op het verkeerd been werd gezet. De ervaren Maarten van Heumen kon hier optimaal van profiteren. Beide sets werden eenvoudig met 25-11 door Toesj gewonnen.

In wedstrijden waarin het krachtsverschil zeer groot is ligt puntverlies vaak toch op de loer. Dit was zo’n wedstrijd. Volvera wist in de vierde set opeens de pass goed bij de spelverdeler te brengen, waardoor ze voor het eerst in de wedstrijd aanvallend goed door kwamen. Toesj was hierdoor verrast en begon opeens zelf ook fouten te maken. Lange tijd gingen beide teams daardoor dan ook gelijk op. Met een eindspurt van Toesj dankzij invaller Rob Faber werd de set alsnog gewonnen met 25-20. Al met al een eenvoudige overwinning. Door het puntverlies van Excelsior wist Toesj de voorsprong zelfs uit te bouwen tot 5 punten. Nog vier wedstrijden te gaan…