Nieuws

29 March 2017

Toesj gunt Scylla één punt

Op H1 van Toesj staat thuis dit seizoen geen maat. Van de 36 gespeelde sets werd er nog maar één verloren. Met deze wetenschap kwam Scylla zonder veel verwachtingen naar ‘het Binnenveld’ in Heteren. Het liep allemaal net iets anders.

Scylla besloot alles in te zetten op winst in de eerste set. Met de sterkste formatie en een fanatieke instelling werd het Toesj direct moeilijk gemaakt met een ijzersterke service. Dit gaf gelijk problemen in de verdediging, waardoor de pass niet goed bij Wouter Steenvoorden kwam. Hij had dan ook veel moeite de aanvallers van Toesj goed te bedienen. Toen Scylla vervolgens ook blokkerend boven zichzelf uitsteeg wisten de mannen van Toesj even niet meer hoe ze deze fase moesten doorbreken. Scylla liep eenvoudig uit naar maar liefst een voorsprong van 6-17.Toesj wist het tij nog heel even te keren door enkele slimme ballen van Mark Brienen, maar moest met lede ogen aanzien dat Scylla de eerste set verrassend met 15-25 naar zich toetrok.

Tegen zo’n groot setverlies had Toesj dit seizoen nog niet aangekeken. Ondanks een andere service tactiek bleef het aan het begin van de 2e set stroef lopen. Beide teams liepen dan ook in de stand gelijk op. Na de wissel van Ivo Brouwers kon Toesj aanvallend iets meer brengen. Met name door brute kracht om te zetten naar aanvallend slim spel wisten de mannen van Toesj het Scylla opeens erg moeilijk te maken. Toesj wist aan de lopende band te scoren en won de set met maar liefst 25-15. Opluchting heerste door de zaal.

De winst van de tweede set bleek voor Toesj een gamechanger en het werd niet meer onnodig spannend. Met name was Ference Verstappen op de middenpositie erg gretig op afvallende ballen en in de blokkering. Scylla bleek inderdaad alle energie in de eerste set te hebben gestoken en zag er vermoeid uit. Toesj wist beide sets dan ook eenvoudig binnen te halen met 25-15 en 25-12 en daarmee de wedstrijd met 3-1. Ondanks dit puntverlies wist Toesj door puntverlies van Excelsior de voorsprong in de 1e klasse toch uit te bouwen naar 6 punten. Nog 3 wedstrijden te gaan..